My Blog

Wat u moet weten over het terugbetalen van schulden

Persoon Met Debetkaart

Begrijp waar je bent

U moet een budget gebruiken om uw situatie te verbeteren door te bepalen waar u zich bevindt. Het lijkt erop dat veel financiële adviseurs u meer willen helpen, maar tegelijkertijd zijn er enkele vereisten die door de financieel adviseur worden opgelegd. Als u niet aan hun eisen voldoet, zal het advies dat u krijgt gemengd zijn. We beschrijven wat u nodig heeft om een ​​lijst te maken van al uw schulden en maken een begroting om u te helpen deze binnen een bepaalde periode af te betalen. Een gedetailleerd budget stelt u in staat om te begrijpen hoeveel geld u elke maand in uw spaargeld kunt steken.

riaalyse van een gemiddeld gezin.

Dit is een eenvoudige berekening. Allereerst het gemiddelde van uw inkomen in een periode van 20 jaar, samen met en aflossing van schulden – zonder uitkeringen. Bereken vervolgens het gemiddelde van uw schulden over een periode van 20 jaar en tel uw schulden op. Neem dit getal en deel de resultaten door 20, zodat het uiteindelijke getal je gemiddelde inkomen (inkomen per jaar) is. Als u in een maand meer dan dit uitgeeft, wordt u geacht schulden te hebben en moet u een plan opstellen om uw uitgaven te verminderen. Als je meer schulden hebt dan je inkomen en een tekort hebt, zal het verleidelijk zijn om door te geven en uiteindelijk kom je in een nog grotere schuldensituatie terecht. U zult uiteindelijk plannen moeten maken om schulden af ​​te bouwen en dit zal uw levensstandaard beïnvloeden en uw leningen voor werk en leven veiligstellen. Er is een algemene regel dat lenen beter is dan uitgeven, maar uiteindelijk zal een begroting u helpen te begrijpen waar u precies bent.

Bereken en verlaag uw schuld

Voor deze geldplanning en een zelfstandig leven noemen we schuldaflossing. De weg naar schuldvrijheid is schuldaflossing. Maak na analyse van uw financiële positie een plan om het bedrag dat u uitgeeft aan schulden te verminderen. Laten we aannemen dat u elke maand $ 2000 uitgeeft om schulden aan te gaan. Rekening houden met een 15% percentage van dit cijfer, zodat u vanaf nu $ 18 per maand kunt sparen. Wat u moet uitzoeken, is om eerst de hoofdsom van uw schuld met $ 1000 te verlagen, zodat uw maandelijkse betaling van $ 500 de rest is na het afbetalen van de schuld. Daarnaast moet je ook werken aan het verlagen van de rentelasten, om zo je aflossing verder naar beneden te krijgen.

Als u $ 500 van ons leende, betekent elke extra $ 500 dat u elke maand $ 200 minder hoeft af te betalen. Dit is onze hefboomwerking en blijft de besparingen vergroten en het bedrag aan rente dat u moet betalen verlagen. Zodra u $ 1200 of 30% van het schuldbedrag hebt verminderd, kunt u de volgende maand nog eens $ 300 van uw spaargeld opnemen. Dit is een systeem dat een sneeuwbal voor schuldaflossing is. Uw financiën zijn nu veel beter vanwege deze besparingen en het zal u helpen om uw financiële vrijheid te bereiken.