My Blog

Voerbot

Voerboot kopen

Wat is een voerboot?

 

Een voerboot is iets dat het optuigen van hengels makkelijker maakt en waarmee je grotere vissen kunt vangen. Deze mogelijkheid is in de Nederlandse 'visserij' recenter tot stand gekomen dan in enig ander visserijland ter wereld. Aangezien de 'visserij' natuurlijk een territoriaal iets is, hebben sommige landen niet veel vissen in het water. Om dit te omzeilen gebruik je een lichtere hengel (misschien tevergeefs) om een ​​net mee te laten struikelen. Het net vangt veel vissen (zoals wormen) en als je dan op het land wilt vissen (als je dat wilt), gebruik dan een full-tackle vishaak. Deze compacte (70x30cm) en lichtstaaf (15x12cm) zijn spijkers van 100 pond. Het resultaat wordt later bevestigd aan een boater-type haak. Dit is niet praktisch als je voor de wind aan het vissen bent en zeg bijvoorbeeld met een vinbine maar voor wind van de zijkant kun je ook op je voerboot stappen en een tijdje blijven met een vervangend aas voor je hengel met een kleinere vlieg, zoals een ringaas of een zeer kleine vis zoals buisbaars. Een ander voordeel van een alternatieve voerboot is dat je met verschillende maten en stijlen aas tegelijk kunt vissen.

 

Waarom zou ik een voerboot kopen?

 

Er zijn veel dingen die je kunt winnen als je op een boot bent. Eerst en vooral is er de speciaal gekalibreerde en voorgeconfigureerde hengel. Wat nog belangrijker kan zijn, is dat je op een boot zit en de vis lui kunt vangen tijdens het racen, spelen of vechten. Voerboten bieden u dit soort opties en u hoeft zich geen zorgen meer te maken over opgetuigde hengels of werpkettingen (tak). Zonder een set hengels die al met uw visuitrusting is uitgerust, kunt u echter geen geld besparen. Voor een meerval zou je bijvoorbeeld duizenden dollars moeten uitgeven aan geviste hengels voordat je ermee gaat vissen terwijl je op een boot bent.

 

Met een set stokken en tuigage kun je op de lange termijn soepeler (koeler), minder gegolfd en met minder inspanning vissen. Simpele dingen, toch? Een voerboot kopen betekent ook dat uw visuitrusting op uw specifieke wensen wordt afgestemd. U kunt stokken kopen met uw eigen voorkeur in gedachten en deze vervolgens gebruiken; ze stellen je inderdaad in staat om je stokkenpakket beter te beheren, omdat je geen nieuwe of aangepaste stokken voor je set hoeft te strijken.

 

Als u bijvoorbeeld een regelmatige visser bent, wilt u misschien een traditionele vislijn die speciaal voor u is gemaakt. Je kunt een bestaande lijn kopen en dienovereenkomstig je eigen vislijn maken. Met dit type 'voerboot' kunt u genieten van een moeilijkere visserij op grotere vissen.

 

Zelfs met een softbaitboot heb ik lijsten gemaakt voor verschillende soorten vis en enkele die u misschien interesseren.

 

Verder lezen over aas.De meest bekwame mensen die over aas lezen, weten vaak veel meer, en de meest gevorderde lezers. Ik weet ook niet genoeg om advies voor beginners te schrijven, alleen wat ik te geven heb. Maar dan schrijf ik dit niet voor mensen die willen weten hoe ze moeten vissen.

 

Welke soorten voerboten zijn er?

 

Er is een zeer breed aanbod aan voerboten en in het algemeen vind je er zaken als orka vissersboten, elektrische boten, offshore vissersboten, make-it-from-scratch vissersboten, vissersboten met elektrische slangen en nog veel meer. Bepaalde hengels kunnen ook op de meeste 'boten' worden gemonteerd of nauwkeurige spelletjes spelen waarbij je met aas wordt gesprongen en aan boord van de boot/torpedo springt (waardoor je een puntige lul wordt).

 

Verschillende soorten aas zijn meestal van verschillende grootte. Een groter aas geeft je meer selectieve opties, waardoor je meer grote vissen kunt vangen met minder inspanning en in korte tijd. Een van de beste voorbeelden is dat een exotisch gevormde haak (vooral een grote dreg) de beste optie is als je op kleine vissen zoals tubebas en superbowls enz. vist en je zak | log maakt korte metten met het filteren van de harde cast. Een middelgrote haak en een kleine haak maken korte metten met kleinere vissen en struikelnetten van waaruit je er niet op kunt klimmen.

 

Andere soorten voerboten kunnen elk type aas aan, van plastic explosief, cement en hars een paar vierkanten hoger, melkflessen tot grote plastic buizen en WIBCO-kurken. Afhankelijk van uw conditie kan er een optie voor gehandicapten zijn, mogelijk bevestigd aan een persoonlijke opblaasbare rubberboot. Voor het vissen op het water moet je natuurlijk niet aan de oppervlakte vissen, maar als je niet probeert om vis te vangen kun je altijd je beuglijn aandoen.