My Blog

Vlindertuin

 heliconius melpomene vlinder op lantana. - vlindertuin stockfoto's en -beelden

Wist je dat de meeste vlindersoorten een voorkeur hebben voor een luchtvochtigheid van vijftig procent in de avonduren? Dit is belangrijke informatie voor het bieden van nachtelijke omstandigheden voor vlinders. Ze houden van warme, vochtige avonden. Dit betekent dat tien tot vijftien procent vocht de voorkeur heeft. Slechts één of twee procent zon of wind voor de meeste vlinders op dit tijdstip van de dag zal resulteren in verwelkende eieren en beschutting gedurende de dag.

Bedenk dat veel bloemen die geschikt zijn voor de vlinders onkruid zijn. Dille, augurken, madeliefjes, guldenroede, kroontjeskruid en brandnetel zijn bijvoorbeeld onkruiden die vlinders niet geneigd zijn te consumeren. Dit is belangrijk voor de samenhang van Butterfly. Er wordt gedacht dat ze verschillende soorten planten zullen gebruiken totdat ze er een vinden die ze leuk vinden.

Vlinders zijn ook dol op modderpotten, en kunnen mooi rondzweven in de modderpoelen. Vlindermodderpotten zijn overal op de markt verkrijgbaar. Als je klaar bent om het te proberen, is dit een goede plek om te beginnen.

De modderpotten moeten groot genoeg zijn om eieren, rupsen en dergelijke te vervoeren. Als je geluk hebt, zie je misschien zelfs een paar vlinders aan de oppervlakte. Voor de beste modderplas heb je een diepte van 4 tot 6 inch onder de pot nodig.

Je kunt ook vlinderplanten of bloemen planten (buddleia, vlinderstruik, lavendel, Susan met zwarte ogen, enz.). Als je ervoor kiest om het te planten, moet je zorgen voor een vorm van structuur voor de babyvlinders om hun eieren op te leggen. Ze zullen uiteindelijk uitkomen en de rupsen zullen hun ontwikkeling op de structuren voltooien.

Bloemen die in groepen worden geplant, bieden bescherming voor vlinders en zorgen ook voor grotere aantallen. Vlinders tellen is best moeilijk om te doen, maar als je merkt dat er veel meer vlinders zijn dan een paar, dan weet je dat je vlindertuin hoogstwaarschijnlijk populair is. Voeg meer materialen toe aan je vlindertuin naarmate het seizoen vordert.

Het is noodzakelijk om niet veel bloeiende planten in uw tuin te hebben, aangezien de meeste vlinders slechte vliegers zijn. Ze houden er niet van om over oppervlakken te lopen en in kleine groepen samen te komen.

Het weer

Vlinders kunnen niet uitkijken naar lange perioden van warm, vochtig weer. In de winter, wanneer het koud is en de lucht stil, vergeten vlinders vaak om uit hun holen te komen om te koesteren in de warmte van de zon.

In de zomer van september en oktober, wanneer de bomen in bloei staan ​​en de temperatuur stijgt, zijn er vlinders op pad. Als de temperatuur echter te hoog wordt, of in het late voorjaar of de vroege zomer, wanneer de boom zijn bladeren heeft verloren, trekken de keverlarven naar binnen.

Eindelijk, in de late herfst van het jaar, wanneer de boom zijn bladeren heeft laten vallen, zullen de volwassen vlinders wegvliegen. Daarna herhaalt de cyclus zich in het voorjaar!

Het land vormgeven

Houd bij het plannen van uw vlindertuin rekening met de richting van de heersende winden.

In de VS is de overheersende wind meestal uit het noordwesten, maar dit geldt niet overal ter wereld. De VS heeft een paar oostenwinden, maar niet veel en de overige winden zijn over het algemeen beken of oeverwinden. Canada heeft slechts een paar vergelijkbare winden, maar hun richting is meer naar het noordwesten.

Als je vlinders wilt aantrekken, moet je voor een soort windscherm zorgen om ze te beschermen tegen het overtollige vocht in de zomerhitte. Dit kan een van de vele opties zijn. Een containerbeplanting is een alternatief.  Biodiversiteit advies

Als je vlinders wilt aantrekken, heb je de bloemen nodig die nectar produceren. Nu zal ik je vertellen over het belang van nectar voordat we bij het ontwerp van de vlindertuin komen.

Nectar is de zoete nectar die de vlinder ontvangt. Nu weet je waar je de vlinders kunt vinden. Ga naar een plant die veel nectar heeft. Je zou ook een kolibrietuin kunnen overwegen. Ik zal later meer praten over kolibriepopulaties.

De rupsen zullen een beslissing nemen op basis van de nectarbron. Ze gaan dan op zoek naar een plek om hun eieren te leggen. Als je vlindertuinieren wilt, probeer dan een bron van zowel nectar als waardplanten te bieden.

Nu voor het goede nieuws. Hibiscus, valeriaan en allia zijn geweldige bloeiende planten voor zowel inboorlingen als vlinders.

Pas op voor domme kleine vliegende vossen.

Die vervelende vlinders zijn gewone konijnen die nectar eten, maar kleine mondjes hebben om de nectar op te zuigen. Een konijn kan hoe dan ook aangetrokken worden tot uw tuin.

Doe je huiswerk voordat je op avontuur gaat, de kans is groot dat je courgettes krijgt

U kunt zich aangetrokken voelen tot de nieuwste toevoeging aan de vlindertuin, mensen!

Je vergroot de kans op vogels in de tuin door water of vogelvoer en hooi te geven. Je kunt vogels direct aantrekken. Als je voor die viooltjes zorgt, mensen samen met hooi, trek je in ieder geval courgette aan!