Gezondheid

Relatietherapie

Relatietherapie Haarlem

Relatietherapie

U denkt misschien dat relatietherapie iets is dat alleen gebeurt als mensen gekwetst zijn in een relatie, maar in feite kan relatietherapie plaatsvinden in elke relatie waarin een van de componenten niet werkt.

Mensen zoeken relatietherapie omdat ze zich gekwetst voelen door:

o Relatieproblemen

o Verbonden blijven met hun partner

o Overleven van het huwelijk

o Huwelijksproblemen

o Echtscheiding

o achteraf

o Een combinatie van problemen

o Iets anders

Wat een therapeut doet, of althans wat van hem of haar wordt verwacht, kan sterk variëren – sommige wenselijk en andere minder. De relatietherapeut moet een persoon zijn bij wie u uw gevoelens kunt openleggen. In een relatie is dit een noodzaak, geen luxe.

Het is een feit dat sommige mensen een relatie hebben alleen voor de speciale en ongebonden reis die ze gepland hebben. Zij hebben geen leven buiten de relatie of hebben geen doelen te bereiken buiten de relatie. Anderen kunnen meer toegewijd zijn aan de relatie dan aan enig ander doel. Relatietherapie voor hen in deze categorieën kan heel anders zijn dan voor hen die meer toegewijd zijn aan hun eigen pad, hoewel ze nog niet zeker weten wat dat is.

Beide soorten therapeuten zijn goed; elk stel heeft andere behoeften. Wat belangrijk is, is dat u vraagt naar de therapeut die u overweegt. Dit opent de weg voor u om een gedachte te krijgen van iemand die iets begrijpt van u, van uw leven, en van u en uw huidige staat van bewustzijn.

Dus wat is huwelijkstherapie?

In sommige opzichten is therapie vergelijkbaar met een huwelijk. Zowel jij als je partner hebben een relatie om specifieke doelen te bereiken.

En hoewel het huwelijk misschien niet het enige geval is waarin een goede communicatie nodig is, is het huwelijk zonder meer een goede zaak als het gaat om communicatie tussen twee mensen.

Relatietherapie kan u helpen nieuwe manieren te vinden om met elkaar te communiceren – maar alleen als de therapeut de juiste persoon is voor deze taak.

Als de ene partij niet goed met de andere kan communiceren, worden ze allebei ongelukkig, gefrustreerd en zelfs verbitterd. Dit kan leiden tot ruzies, gekwetste gevoelens en vervreemding. Als iemand niet in staat is om te voldoen aan de verschillende niveaus van ontvankelijkheid van de ander, dan is hij of zij geen goede match voor relatietherapie.

Wat moet je weten over relatietherapie?

Ten eerste moet u er zeker van zijn dat uw toekomstige therapeut u en uw probleem begrijpt. Een goede therapeut moet met u kunnen praten, niet alleen over uw persoonlijke leven, maar ook over uw huidige situatie in het leven, en moet uw persoonlijke moeilijkheden en huidige gemoedstoestand begrijpen. U kunt hem of haar misschien vertellen dat u therapie overweegt, maar dat feit garandeert nog niet dat u tot actie overgaat.

Alleen als uw therapeut gekwalificeerd is, kunt u er zeker van zijn dat hij of zij u kan helpen, maar in het algemeen is de belangrijkere factor dat hij of zij op uw ideeën is gebaseerd. Er zijn geen eisen waaraan de therapeut in zijn of haar eigen leven heeft voldaan om de leiding te kunnen nemen over uw bestaan.

Nu je realiteitscheck, wat moet je veranderen?

Levensverandering vereist zowel een idee, als actie.- Terwijl u door de aanvankelijke moeilijkheden heen kunt werken om oplossingen te vinden en vooruit te komen, blijven alle andere aspecten van uw leven wat ze zijn-un Ce Bulkle Le 2009.

Lees meer:

Holistische psycholoog